Search
Close this search box.

Jeugdzeilen in de herfstvakantie – voor jongeren tussen 14 en 21 jaar

Vertrek
13 oktober 2024 17:00
Terugkomst
18 oktober 2024 10:00
Aantal Dagen
5
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Flensburg (DE)
Aankomsthaven
Flensburg (DE)

Heb je zin om een avontuurlijke herfst te beleven? Dan is onze zeiltocht precies wat je zoekt. Samen creëren we een gevarieerd en spannend programma waarin je alles over zeilen kunt leren. Het hoogtepunt van onze jongerenreis is het zeilen met een meer dan 100 jaar oud traditioneel zeilschip, waarbij teamwork centraal staat. Je leert niet alleen het schip te zeilen, maar ook knopen leggen, splitsen en manoeuvreren. Daarnaast leer je hoe je zeekaarten leest en met moderne technieken navigeert. Tijdens kleine theorielessen krijg je de kans om het zeilen echt te begrijpen en al je vragen te stellen.

Teamwork en Samenhorigheid

Bij de jongerenreis draait alles om samenhorigheid en teamgeest. Alleen door samen te werken, te communiceren, betrouwbaar te zijn en respect te tonen, kunnen we samen zeilen. Het wordt een onvergetelijke ervaring voor elke medezeiler. We groeien snel uit tot een hechte crew en samen gaan we elk manoeuvre aan. Voorkennis is niet nodig, maar wel de bereidheid om in een team te leren.

Activiteiten naast het zeilen

We ankeren voor verlaten eilanden, maken een kampvuur op het strand en bezoeken verschillende Deense en Duitse havens. Als het weer mee speelt stoppen voor een zwempartij op open zee, je kunt plezier maken met de dinghy en SUP’s of snorkelen in het ondiepe water van verlaten eilanden. ‘s Avonds organiseren we op het dek een gezellige scheepsdisco, waar je met je nieuw gemaakte vrienden kunt dansen. Als je het liever wat rustiger aan doet, kun je genieten van een film- en spelletjesavond, of je ontspannen in een hangmat en de zonsopgang of de sterrenhemel bekijken. Bij alle activiteiten staan plezier en ons team centraal.

Verder heb je de mogelijkheid om verschillende workshops te volgen. Hoeveel plastic is er eigenlijk in de zee en op het strand? Wat doet dat met de dieren en planten? Hoe kunnen we ons duurzaam gedragen? Onze experts leiden je door verschillende thema’s en begeleiden je, zodat je de kans krijgt om je kennis direct aan boord toe te passen.

Accommodatie en eten & drinken aan boord

De maaltijden aan boord worden gezamenlijk voorbereid en gekookt. Als je nog niet kunt koken, zul je na de tocht in ieder geval één maaltijd kunnen bereiden. Er zijn aan boord twee toiletten, een badkamer met douche en een wasmachine. Voor het leven aan boord nodigt de gezellige salon uit tot gezamenlijke maaltijden en gezellige avonden. Voor educatieve activiteiten kunnen we gebruik maken van een beamer, overheadprojector en scherm.

Je overnacht op de logger Belle Amie in knusse hutten. Er is een vierpersoonskamer, twee zes-persoonskamers en een grote achtpersoonskamer in de voorsteven. Elke kooi heeft een eigen nachtlampje en een kast. Als je wilt, kun je ook aan dek in een hangmat slapen en de sterrenhemel bewonderen. Vergeet niet je eigen slaapzak, kussensloop, laken en handdoek mee te nemen.

Belle Amie

Belle Amie

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
4-, 6- of 8-persoonshut
Volwassenen€ 680
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Belle Amie in een gedeelde hut
"Meemaak"- Volpension
Havengelden en eindschoonmaak
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Travel to/from the port of departure
Beddengoed en handdoeken (kunnen aan boord gehuurd worden)
Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens