Search
Close this search box.

Groene veerbootreis: Met een zeilschip van Amsterdam naar Londen

Vertrek
15 oktober 2024 20:00
Terugkomst
18 oktober 2024 13:00
Aantal Dagen
3
Vaargebied
Noordzee
Afvaarthaven
Amsterdam (NL)
Aankomsthaven
Londen (UK)

Reisdetails:

  • Onvergetelijke veerbootreis naar Londen met een zeilschip
  • 3 dagen waarvan 1 nacht in Londen
  • Onder begeleiding meehelpen met zeilen
  • Inchecken bij de NDSM-werf in Amsterdam; uitchecken bij St Katherine Docks in Londen
  • Overnachting in Londen in de St Katherine Docks met uitzicht op de Tower Bridge

We verlaten de NDSM-werf, een voormalige scheepswerf aan de IJ in Amsterdam. We varen over het Noordzeekanaal richting zee, waar we de zeilen hijsen. De bewegingen van het schip veranderen, de lucht is hier fris en je ruikt het zout. We veranderen de koers richting de monding van de Theems. We zeilen zoveel mogelijk. Op delen waar de veiligheid dit vereist, varen we met de motor. Deze zeilreis is het leukst als je de bemanning helpt bij het zeilen van het schip. Er is geen zeilervaring vereist. De bemanning legt je graag alles uit over het zeilen en de navigatie van het schip. Als je graag wilt sturen of het kluivernet wilt beklimmen, is dat zeker mogelijk. Maar niets is verplicht. Als je liever een boek leest of van het uitzicht wilt genieten, is dat ook prima.

Londen ligt ongeveer 200 zeemijlen van Amsterdam verwijderd. Dat betekent dat we gemiddeld tussen de 36 en 72 uur nodig hebben om onze bestemming te bereiken. De exacte aankomsttijd hangt af van de windrichting en -sterkte.

Vaarschema:
Dag 1 – s ’avonds komt iedereen aan boord. Afhankelijk van het getij en het weer vertrekken we dezelfde avond of de volgende morgen vroeg.
Dag 2 – Dag op zee. Lekker een hele dag zeilen. ‘s Nachts slapen we op zee terwijl we verder zeilen.
Dag 3 – Aankomst in Londen, we meren aan in St Katherine Dock naast de Tower Bridge. Overnachten op het schip in Londen.
Dag 4 – Ontscheping in Londen (tot 13:00 uur)

Het kan voorkomen dat de weersomstandigheden het niet toelaten om veilig naar Londen zeilen. De kapitein zal dan een alternatief vaarschema samenstellen.

LIZ-6805-kopie-768x514

Twister

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
3- of 4-persoonshut
Volwassenen€ 620
Kinderen
2-persoonshut
Volwassenen€ 720
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Twister in 2-,3- of 4-persoonshutten
Iedere ochtend een goed ontbijt
Beddengoed en handdoeken
Alle maaltijden op zee

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar het schip/de haven (aan- en afreis)
Drankjes (tegen faire prijzen aan boord verkrijgbaar
Lunch en diner als het schip in de haven ligt
reis- /annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens