Search
Close this search box.

Zeilen in gouden oktober – weektocht op het IJsselmeer en/of de Waddenzee

Vertrek
4 oktober 2024 20:00
Terugkomst
11 oktober 2024 15:00
Aantal Dagen
7
Vaargebied
Waddenzee, IJsselmeer
Afvaarthaven
Stavoren (NL)
Aankomsthaven
Stavoren (NL)

Ontdek de natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park Waddenzee en de West-Friese eilanden vanaf het water. Terwijl het getij langzaam het wad vult, nemen de zeehonden een snel zonnebad en vullen verschillende trekvogels hun buikjes zodat ze het kunnen uithouden tot de volgende eb. Tussendoor glijd je langzaam, bijna geruisloos onder zeil en geniet je van het uitzicht op eilanden zoals ze vroeger waren – ongerepte natuur, een klein dorpje, wat landbouw en een haven – geen spoor van grote hotelkastelen!

Een rondje over het IJsselmeer en de Friese kanalen is ook mogelijk: Sinds 1932 scheidt de Afsluitdijk met zijn twee sluizen het wad van het IJsselmeer en beschermt zo de vele oude Hollandse havenstadjes tegen de soms onvoorspelbare getijden. De voormalige Zuiderzee is nu een waar zeilparadijs geworden en je kunt gemakkelijk ver het binnenland in varen via talloze kanalen. Ga je mee op een tocht door Friesland en Noord-Holland?

De reis is volledig verzorgd. Je slaapt met een andere gast van hetzelfde geslacht in een 2-persoonshut of boekt tegen een kleine toeslag je eigen privé hut.

Nil Desperandum

Nil Desperandum

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 755 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 990 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Nil Desperandum
Hoeslaken en hoofdkussen met overtrek
Volpension
Havengeld en toeristenbelasting
Motoruren
Insolventieverzekering (garantiefonds VZR Garant)
Eindschoonmaak

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de vertrekhaven
Dekbed & handdoeken
Drankjes (tegen faire prijzen aan boord verkrijbaar)
Reis- annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens