Search
Close this search box.

Van Kiel naar Brest – langs de hele Noordzeekust

Vertrek
29 juni 2024 19:00
Terugkomst
10 juli 2024 10:00
Aantal Dagen
11
Vaargebied
Noordzee, Oostzee
Afvaarthaven
Kiel (DE)
Aankomsthaven
Brest (FR)

Klaar voor een tochtje op zee? Kom aan boord van de Iris, ervaar de fascinatie van het zeilen op de Noordzee en voel de wind in je zeilen tijdens een overtocht van Kiel naar Brest. Deze reis is voor echte zeilliefhebbers en mijlenvreters, want om van Kiel naar Brest te komen, moet je meer dan 700 zeemijl onder zeil afleggen.

De reis begint in Kiel, een levendige haven aan de Oostzee. De route voert vervolgens door het Kieler kanaal dat. Tijdens deze indrukwekkende tocht door het kanaal kun je ontspannen en het indrukwekkende vrachtverkeer op de drukste waterweg ter wereld van dichtbij bekijken.

Na het verlaten van het kanaal gaat de reis verder over de Elbe naar de Noordzee. Nu begint het avontuur pas echt! De Noordzee wordt gekenmerkt door wisselende wind- en weersomstandigheden. Alles is hier mogelijk, van storm en hoge golven tot perfecte zeilomstandigheden en totale rust. Welke havens we aandoen, kunnen we daarom pas in de loop van de reis bespreken en beslissen.

Op de Noordzee passeren we eerst de Duitse Bocht met de prachtige Oost-Friese eilanden. Daarna volgt Nederland met de eilanden Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling, Vlieland en Texel. Deze eilanden staan bekend om hun natuurlijke schoonheid, stranden en ontspannen sfeer. We zullen waarschijnlijk een of meer van deze eilanden aandoen tijdens deze reis. We varen verder langs de Nederlandse en Belgische kust, langs bruisende havensteden als Amsterdam, Rotterdam en Zeebrugge. Wie weet geeft het weer ons de tijd om hier een korte tussenstop te maken!

De reis langs de Franse kust voert ons langs pittoreske vissersdorpjes, zonovergoten stranden en historische havenstadjes. De Normandische kust maakt indruk met zijn steile kliffen en pittoreske baaien, terwijl Bretagne fascineert met zijn wilde schoonheid en Keltische cultuur. Op weg naar Brest varen we ook langs Guernsey en Jersey, de Kanaaleilanden tussen Frankrijk en Engeland, die bekend staan om hun adembenemende landschappen en milde klimaat. De bestemming van deze lange zeereis is Brest, een belangrijke haven aan de Franse Atlantische kust, rijk aan maritieme geschiedenis en cultuur. Van 12 tot 17 juli 2024 vindt hier Sail Brest plaats, een internationaal maritiem festival waaraan meer dan 1000 schepen deelnemen. Mis dit spektakel niet en blijf hier nog een paar dagen!

Er zal genoeg tijd zijn om de omgeving te verkennen, lokale bezienswaardigheden te bezoeken en de regionale keuken te proeven als je geïnteresseerd bent. Verken de charmante havenstadjes, adem de frisse zeelucht in en geniet van het uitzicht op de omliggende kustlandschappen. De reis is perfect voor soloreizigers, stellen en kleine groepen die nieuwe contacten willen leggen en willen genieten van het gemeenschapsgevoel aan boord. Deel je enthousiasme voor zeilen met andere gasten, wissel ervaringen uit en geniet van onvergetelijke momenten in goed gezelschap.

Samen met je medezeilers bereid je heerlijke maaltijden die je in een gezellige sfeer nuttigt en heb je de gelegenheid om na te denken over je ervaringen. Zeilschip Iris biedt haar gasten comfort en gastvrijheid. Gezellige hutten en liefdevol ontworpen gemeenschappelijke ruimtes nodigen u uit om te ontspannen.

Iris Traditionssegler

Iris

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 1.395p.p. i.p.v. € 1.795 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 2.092,50 p.p. i.p.v. € 2.692,50 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie in comfortabele tweepersoonshutten
"Meemaak"- Volpension
Water, koffie, thee
Compleet beddengoed
Havengelden en toeristenbelasting
Eindschoonmaak en brandstofkosten
Insolventieverzekering (garantiefonds VZR Garant)
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer van/naar de afvaarthaven
Handdoeken (te huur aan boord)
Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens