Zoek
Sluit dit zoekvak.

Josefien

De Josefien is een oud Fries vrachtschip gebouwd in 1908 als zeilschip. Aanvankelijk vervoerde het schip zijn lading alleen onder zeil, zonder motor. In de loop van de tijd zijn de masten gedemonteerd en is de eerste motor  geplaatst. Zo kon de Josefien tot ver in de twintigste eeuw als vrachtschip worden gebruikt. Tussen 2008 en 2013 is de Josefien omgebouwd tot comfortabel passagiersschip en sindsdien ideaal voor boot & bike- tochten of als varend hotel.

Boek een fiets-vaarvakantie door de Friese kanalen, de Bollenstreek of over de Nederlandse Waddenzee. Met de Josefien heb je de kans om bij mooi weer droog te vallen en de charme van het wad van dichtbij te ervaren. Eenmaal op de eilanden heb je alle vrijheid om de regio op de fiets te verkennen. Naast reizen voor individuele reizigers kunt u de Josefien ook boeken voor een groep tot 22 personen voor uw gewenste route door Nederland.

Maarten en Simone zijn sinds maart 2022 de nieuwe eigenaren van de Josefien. De passie voor het varen is bij hen beiden al op jonge leeftijd ontstaan, doordat zij opgroeiden met watersport en vaarvakanties. Zo gebeurde het dat ze allebei na hun studie enkele jaren schipper waren op verschillende traditionele zeilschepen en de Waddenzee dus goed kennen.

Ook culinair wordt u aan boord van de Josefien uitstekend verzorgd. Er wordt elke dag een luxe ontbijtbuffet geserveerd en u ontvangt een lunchpakket voor onderweg. ’s Avonds staat er een huisgemaakt 3-gangen menu voor u klaar.

Scheepstype
Motorschip
Soort Schip
Motorschip
Vaargebied
Ijsselmeer, Waddenzee

Prijzen voor groepen 2024 (voor max. 22 personen)

Schip Josefien huren voor uw eigen groep

Schip Josefien is te boeken voor groepen van maximaal 22 personen. We kunnen samen met u een gewenste route samenstellen door heel Nederland. Ook de afvaarthaven en de duur van de reis kunt u zelf bepalen. We bekijken graag samen met u uw wensen en de mogelijkheden, om uw ideale reis te realiseren.

Voorbeeld routes:

Tulpentour
De imponerende hoofdstad Amsterdam, de historische steden Haarlem, Leiden, Gouda en het moderne Rotterdam.
De unieke Amsterdamse grachten, de kleurrijke pracht van de Hollandse tulpenvelden, de molens, de typische Hollandse klompen en niet te vergeten de heerlijke Nederlandse kaas. U krijgt de kans om Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa, te bekijken. Of u bezoekt de prachtige musea en/of het grootste en meest luxe kasteel van Nederland. Een bezoek aan de Keukenhof in Lisse mag natuurlijk niet ontbreken in uw Tulpentour Holland. Daarnaast is de unieke fietstocht door de Hollandse tulpenvelden een ervaring die u nooit zal vergeten. Op uw fiets ontdekt u de Zaanse Schans en de Kinderdijk. Deze laatste staat op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco vanwege het unieke gebied én natuurlijk de molens. Kortom op de fiets ervaart u Nederland op z’n best!

Hanzestedenroute langs de IJssel
De IJssel is een van de mooiste rivieren van Nederland en brengt u langs vele historische Hanzesteden en pittoreske en gezellige dorpjes. Josefien kan aanmeren in plaatsen en steden als: Zutphen, Deventer, Kampen en Zwolle.

Zuiderzeeroute
Langs de voormalige Zuiderzee (nu het IJsselmeer en Markenmeer) zijn vele pittoreske dorpen en steden te vinden. Ooit lagen zij aan zee, nu beschermd achter dijken aan het zoete water van het IJsselmeer. Deze plaatsen bevatten nog altijd sporen van een rijke historie en zijn met elkaar verbonden met prachtige fietsroutes. We kunnen een route voor u samenstellen langs havenplaatsen als: Enkhuizen, Medemblik, Stavoren, Makkum, Lemmer, Urk Hoorn, Volendam, Lelystad, Marken en Muiden.

OmschrijvingPrijs
Exclusieve huur van schip Josefien € Op aanvraag, afhankelijk van de gewenste route

In de prijs inbegrepen

Een comfortabele tweepersoonshut met eigen douche en wc
Opgemaakte bedden, handdoeken, shampoo, zeep en flesjes water
Een luxe ontbijt en lunch (pakket voor onderweg)
Elke avond een huisgemaakt 3 gangen diner
Een versnellingsfiets van schip Josefien
Onbeperkt koffie, thee en gekoeld water aan boord
Gedetailleerde beschrijvingen van de fietsroutes, zowel op papier als digitaal beschikbaar
U kunt gebruik maken van een fietstas, helm, veiligheidshesje en telefoonhouder
Wifi aan boord (in het dagverblijf)
Insolventieverzekering (garantiefonds VZR Garant)
BTW en toeristenbelasting

Extra's (Optioneel te boeken)

E-bike van schip Josefien voor € 185 week/ € 65 verlengd weekend(e-bikes zijn beperkt beschikbaar)
onbeperkt dranken uit de scheepsbar € 250,-
Parkeren eigen fiets € 20 - € 25 (de fiets krijgt een overdekte plek aan boord, kan aan het schip vastgezet worden. Let op: plaatsen beperkt beschikbaar!)
Parkeren en opladen eigen e-bike € 30 - € 35(de fiets krijgt een overdekte plek aan boord, kan aan het schip worden vastgezet en aan boord worden opgeladen. Let op: beperkt beschikbaar!)
Mini koelkast voor in de hut, inhoud 6 liter, € 5 per dag.
Annuleringsverzekering, 6% van het basisbedrag. U kunt tot vertrek annuleren. U krijgt uw betaling terug, m.u.v. de annuleringsverzekering
Eenpersoonstoeslag: wilt u alleen een tweepersoons hut boeken? Dan betaalt u een toeslag van 35% van het basisbedrag

Fiets-vaarvakanties

Tijdens een fiets-/vaar-vakantie aan boord van schip Josefien ontdekt u de mooiste plekjes in Nederland via prachtige vaarwegen, natuurgebieden en fiets- en wandelroutes. U slaapt elke nacht op een andere plaats op het water.

28 juni
 t/m 5 juli 2024
V.a.
€ 1125
  8 dagen
  Waddenzee
Ervaar het Wad tijdens het varen en ontdek de eilanden nadien met de fiets. Als het weer en tij het toelaat zal de Josefien tijdens deze reis gaan droogvallen.
12 augustus
 t/m 16 augustus 2024
V.a.
€ 675
  5 dagen
  Waddenzee
Ervaar het Wad tijdens het varen en ontdek de eilanden nadien met de fiets. Als het weer en tij het toelaat zal de Josefien tijdens deze reis gaan droogvallen.
10 september
 t/m 17 september 2024
V.a.
€ 1125
  8 dagen
  Ijsselmeer
In deze 8 daagse reis bezoekt u alle 11 steden van Friesland. Met een versnellingsfiets of E-bike van schip Josefien legt u de route af.