Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eilandhoppen op de Waddenzee

Vertrek
28 juni 2024 16:00
Terugkomst
5 juli 2024 11:00
Aantal Dagen
8
Vaargebied
Waddenzee
Afvaarthaven
Harlingen (NL)
Aankomsthaven
Harlingen (NL)

De Waddenzee is in 2009 uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Dit vanwege het unieke leefgebied voor meer dan 10.000 zeldzame plant- en diersoorten. Het gebied heeft 5 bewoonde eilanden waarvan er tijdens deze tocht meerdere bezocht worden. Ervaar het Wad tijdens het varen en ontdek de eilanden nadien met de fiets. De perfecte mix, om deze bijzondere regio vanuit verschillende perspectieven te leren kennen.

Het Wad is dynamisch. De Waddenzee kan spiegelglad zijn, maar ook kunnen er af en toe stormen razen. Ook staan er sterke stromingen in de geulen tussen de zandbanken, door de invloed van eb en vloed. Hier moeten we dan ook rekening mee houden met het plannen van de reis, maar dit is dan ook de charme van de Waddenzee. De tocht wordt vlak voor vertrek afgestemd op het weer en het tij en de reis wordt altijd van te voren besproken met alle deelnemers.

Extra tijdens de Waddenweeken:
Als het weer en tij het toelaat zal de Josefien tijdens deze reis gaan droogvallen. Het schip wordt dan na hoog water vastgevaren op een zandbank. Het water stroomt weg met de eb en het schip komt helemaal droog te liggen op de zeebodem. U kunt van boord stappen om een wandeling te maken op de bodem van de Waddenzee, een unieke ervaring, wat bijna nergens ter wereld kan. Met de vloed komt het water weer terug en zal het schip weer beginnen te drijven.

schip-josefien2 (1)

Josefien

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 2.250 per hut
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 1.518,75 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Een comfortabele tweepersoonshut met eigen douche en wc
Opgemaakte bedden, handdoeken, shampoo, zeep en flesjes water
Een luxe ontbijt en lunch (pakket voor onderweg)
Elke avond een huisgemaakt 3 gangen diner
Een versnellingsfiets van schip Josefien
Onbeperkt koffie, thee en gekoeld water aan boord
Gedetailleerde beschrijvingen van de fietsroutes, zowel op papier als digitaal beschikbaar
U kunt gebruik maken van een fietstas, helm, veiligheidshesje en telefoonhouder
Wifi aan boord (in het dagverblijf)
Insolventieverzekering (garantiefonds VZR Garant)
BTW en toeristenbelasting

Niet in de prijs inbegrepen

E-bike van schip Josefien ( te huur voor € 185 week/ € 65 verlengd weekend(e-bikes zijn beperkt beschikbaar))
Drankjes uit de scheepsbar
Parkeren eigen fiets € 20 - € 25 (de fiets krijgt een overdekte plek aan boord, kan aan het schip vastgezet worden. Let op: plaatsen beperkt beschikbaar!)
Parkeren en opladen eigen e-bike € 30 - € 35(de fiets krijgt een overdekte plek aan boord, kan aan het schip worden vastgezet en aan boord worden opgeladen. Let op: beperkt beschikbaar!)
Annuleringsverzekering (boekbaar voor 6% van het basisbedrag. U kunt tot vertrek annuleren. U krijgt uw betaling terug, m.u.v. de annuleringsverzekering)

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens